

ISO 9001:2015 (Quality Management System) Awareness Training 30 September 2024 | 9:00 AM - 5:00 PM | ZOOM

I. ACTIVITY DETAILS

Title of Activity	ISO 9001:2015 (Quality Management System) Awareness Training		
Nature of Activity	e-Learning	Target Participants	30 attendees
Date and Time	30 September 2024 9:00 AM - 5:00 PM	Venue	ZOOM

II. OVERVIEW

ISO 9001:2015 is a globally recognized standard that outlines the requirements for a quality management system (QMS). By implementing a QMS that meets ISO 9001 standards, organizations can improve customer satisfaction, enhance their reputation, increase efficiency and productivity, manage risks more effectively, improve supplier performance, ensure regulatory compliance, and boost employee morale.

ISO 9001:2015 Awareness Training is crucial for companies considering or implementing ISO 9001. This training equips employees with the knowledge and skills needed to understand the principles and requirements of the standard, contribute to the QMS, and recognize the benefits of ISO 9001 certification. By investing in this training, organizations can ensure their employees are well-prepared to successfully implement and maintain a QMS that delivers tangible benefits to the organization.

III. COURSE OBJECTIVES

By the end of this one-day course, participants should be able to perform or demonstrate the following:

- Develop a clear outline for a well-defined quality management system.
- Identify key elements of a managed quality management system.
- Implement at least one specific process or procedure based on ISO 9001:2015 standards.
- Contribute to the development of a company's quality manual or policy.
- Evaluate existing control mechanisms for effectiveness in minimizing risk and ensuring quality.
- Suggest improvements to existing control mechanisms based on ISO 9001:2015 principles.
- Conduct a basic internal audit of a process or procedure using ISO 9001:2015 guidelines.
- Explain the role of external audits in ensuring compliance and improving quality.
- Identify opportunities for continual improvement within a given process or system.

IV. COURSE CONTENT

- An introduction to the concept of quality, its basic concepts, and terminology associated with quality management
- Introduction to the benefits that may be achieved through the implementation of an ISO 9001:2015 compliant system
- Introduction to the ISO 9000 series of standards
- Detailed review and interpretation of the particular requirements of ISO 9001:2015
- Effective approach to the implementation project



• Delegate Assessment – Assessment is carried out by continuously assessing delegate performance throughout the theoretical and practical phases.

V. WHO SHOULD ATTEND

This introductory course is tailored for individuals who play a pivotal role in quality management within organizations. Ideal participants include:

- Quality Managers
- Quality Engineers
- Quality Assurance Specialists
- Process Improvement Leads
- Team Leaders and Supervisors

VI. REGISTRATION FEE

ECCP Member	Non-Member
₱ 4,000.00	₱ 5,000.00

Refund Policy: Unpaid attendees will not be granted access to the event. No-shows will be billed at full cost. Cancellations made within 5 days before the event will be billed at 50%. Please email a copy of proof of payment to confirm your slot to <u>sheridan.tan@eccp.com</u>.

VII. PROGRAM FLOW

ISO 9001:2015 Quality Management System Awareness Training September 30, 2024 9:00 AM - 5:00 PM ZOOM		
TIME	ΑCTIVITY	
9:00 AM - 9:10 AM (10 mins)	Zoom Opening Preliminaries and Introductions Jillian Sitchon Branch Officer, ECCP Cebu	
9:10 AM - 10:50 AM (1hr and 40 mins)	AM Session 1 <i>Kenneth J. Lim</i> Training Manager, Bureau Veritas	
10:50 AM - 10:55 AM (5 mins)	Health Break	
10:55 AM - 12:00 PM (1hr and 5 mins)	AM Session 2	
12:00 PM - 1:30 PM (1 hr and 30 mins)	Lunch Break	
1:30 PM - 3:00 PM	PM Session 1	



(1 hr and 30 mins)	
3:00 PM - 3:05 PM (5 mins)	Health Break
3: 05 PM - 4:05 PM <i>(1 hr)</i>	PM Session 2
4:05 PM - 4:35 PM (30 mins)	Q & A Session
4:35 PM - 4:50 PM (15 mins)	Brief Training Summary and Key Takeaways
4:50 PM - 5:00 PM (10 mins)	Feedback Survey / Closing and Announcements
5:00 PM	END OF PROGRAM

Contact Information: For registration inquiries, please email Ms. Sheridan Tan at sheridan.tan@eccp.com. Slots are limited and on a first-come, first-served basis.